Na Letnej ulici otvorili novú reštauráciu- FUSION. Ide o rodinný podnik. Vlastní ho Dávid Barbus a Marián Böttcher. „Som kuchár a celý život rád jem a varím. Marián je informatik. Okrem toho, že rád je, rozumie aj číslam, čiže sa dopĺňame,“ ozrejmil symbiózu dvoch majiteľov úspešnej reštaurácie. Punc dokonalosti, dotvára tomuto podniku, vynikajúca káva a víno. „Moja sestra je baristka. Kávu aj s kávovarom pre našu prevádzku vybrala sama. Moja priateľka zase miluje prácu s vínom, takže je našou somelierkou.“
Dávid naberal skúsenosti, v oblasti gastronómie, desať rokov v našom hlavnom meste. Stále túžil mať vlastný podnik, no vždy to na niečom pohorelo. „Keď mi jeden známy ukázal tento priestor, hneď som si ho zamiloval,“ odvetil. Šesť dlhých mesiacov miesto upravovali do dnešnej podoby. Naše krásne mesto si mladí podnikatelia vybrali preto, citujem: „Chceme doniesť 21. storočie do Spišskej,“ odpovedal jeden z majiteľov pri podpise nájomnej zmluvy na otázku, čo plánujú robiť s týmto priestorom.
V približne 36 tisícovej Spišskej Novej Vsi máme rekordné množstvo reštaurácií a pohostinstiev. Šéf reštaurácie FUSION vníma konkurenciu pozitívne. „Čím je nás viac, tým viac sa nám treba snažiť. Kuchyňa je moja, konečne sa nešpecializujem na nič a varím si, čo chcem.“ Majiteľ uprednostňuje južnú Áziu, stredomorie a francúzsku kuchyňu. „Som blázon do vína a veľmi rád z neho vyváram,“ odpovedal.
V reštaurácii Fusion ponúkajú svojim hosťom dva druhy menu. Jedno je od 10.30 do 17.00. „Ide o kratšie, obedové menu. Pozostáva z predjedla, polievky a troch hlavných jedál. Jedno je vždy veggie plus dezert na koniec. Celé je to v duchu fresh and easy. Meníme ho každý týždeň a podávame ho netradične, aj cez víkendy.“ Pre svojich zákazníkov varí šéfkuchár jedlá aj bez lepku, či bez laktózy. Večerné menu vo FUSION je dlhšie, rozmanitejšie a trošku komplikovanejšie. „Večer má zväčša každý viac času. Večerné menu meníme, ale iba sezónne,“ dodal na záver.
(sim)